Eveniment

Preşedintele Iohannis anunţă ca va începe consultările cu partidele, pentru formarea noului guvern

Preşedintele Iohannis anunţă ca va începe...

Autor: Indira Crasnea

13.12.2016, 12:09 391

"Mâine am prima rundă de consultări şi vom vedea ce îşi imaginează fiecare partid şi cum îşi propune fiecare agenda. Criteriile de integritate rămân în picioare pentru desemnarea premierului”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă se teme de o eventuală suspendare, cu care ameninţă unii lideri PSD din ţară în cazul în care nu îl va nominaliza pe Liviu Dragnea în funcţia de premier, Iohannis a afirmat că "nu mă tem de niciun demers politic legitim". Cât priveşte independenţa Justiţiei şi modalitatea în care va acţiona viitorul premier, preşedintele a declarat că va avea mai multe discuţii cu acesta.

Iohannis susţine că nu trebuie luate în calcul măsuri extreme, cum ar fi dizolvarea Parlamentului, în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere privind numirea premierului. "Cred că până la urmă toată lumea se va calma şi va ateriza cu picioarele pe pământ pentru a forma un Guvern", a mai spus Iohannis. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO