Eveniment

Preşedintele BCE: Nu există semnale că nucleul inflaţiei a atins încă vârful în zona euro

Preşedintele BCE: Nu există semnale că nucleul...

Autor: Mihai Draghici

01.06.2023, 17:17 170

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a afirmat joi că nu există semnale că nucleul inflaţiei a atins vârful în zona euro, semnalând necesitatea continuării acţiunilor de înăsprire a politicii monetare.

"Nu există dovezi clare că inflaţia generală a atins vârful. Noi am semnalat clar că încă avem teren de acoperit în sensul aducerii ratelor dobânzii de referinţă la niveluri suficient de restrictive", a declarat Christine Lagarde, conform agenţiei Bloomberg, într-un discurs rostit la un seminar desfăşurat în oraşul german Hanovra.

Christine Lagarde a făcut aceste declaraţii în contextul în care noile date arată o încetinire a inflaţiei în zona euro. În luna mai, inflaţia anuală a fost de 6,1% în spaţiul monetar comunitar, în scădere de la 7,0% în aprilie, potrivit Oficiului pentru Statistică al Uniunii Europene (Eurostat). Preţurile produselor de consum, cu excepţia combustibililor şi alimentelor, au evoluat cu 5,3% în ultimul an, în scădere de la nivelul de 5,6% din aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO