Eveniment

Premierul Nicolae Ciucă: România va relua procesul de aderare la Schengen. Decizia de astăzi, chiar dacă nu o merităm şi o regretăm, vă asigur că ne motivează să continuăm

Premierul Nicolae Ciucă: România va relua procesul de...

Autor: Mediafax

08.12.2022, 18:02 466

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi că România va relua procesul de aderare la Schengen. „Decizia de astăzi, chiar dacă nu o merităm şi o regretăm, vă asigur că ne motivează să continuăm”, a spus Ciucă.

„Regretăm şi sincer nu înţelegem poziţia inflexibilă arătată de Austria. Mai mult ca oricând, România a dovedit că este un veritabil actor în asigurarea securităţii europene”, a spus Nicolae Ciucă, după votul din Consiliul JAI.

El a precizat că România va continua să protejeze frontierele sale externe, care sunt şi ale UE.

De asemenea, premierul a anunţat că România va relua procesul de aderare.

„România ca continua să fie constructivă şi să lucreze pentru o veritabilă soluţie europeană. România va relua procesul de aderare la spaţiul Schengen. Aderarea României rămâne obiectivul naţional strategic pe care îl avem şi vom continua toate discuţiile şi negocierile pentru atingerea acestui obiectiv”, a spus şeful Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO