Eveniment

Premierul Marcel Ciolacu răbufneşte: De ce nu îl întrebaţi pe Cîţu despre dobânzile plătite de România? De ce nu aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB?

Premierul Marcel Ciolacu răbufneşte: De ce nu îl...

Autor: Gabriel Pecheanu

22.11.2023, 11:34 254

Premierul Marcel Ciolacu spune despre Florin Cîţu că a fost „un inconştient” care a făcut datorii de 9,2% din PIB când a fost premier. „Nu e o problemă de incapacitate de plată sub nicio formă anul viitor”, dă asigurări Ciolacu.

„De ce nu îl întrebaţi pe Cîţu? De ce nu aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB? Cumva consideraţi că acele datorii nu le plăteşte?! Va veni vreun prim-ministru sau vreun preşedinte al României care să spună - nu vă supăraţi, dar eu nu am nicio treabă cu ce au făcut ei... De ce nu a văzut România când un inconştient a dus ţara în această zonă?”, spune Marcel Ciolacu, întrebat despre faptul că în 2024 România va plăti dobânzi de 40 de miliarde de lei.

El afirmă că datoriile vor fi plătite.

„Ăsta e adevărut: da, acele datorii trebuie plătite şi ne-am pregătit şi vom bugeta ca să nu ne facem, să nu intrăm în incapacitate de plată. La bufferul care este acum la BNR şi la Ministerul de Finanţe, fiindcă avem cel mai mare buffer, nu e o o problemă de incapacitate de plată sub nicio formă anul viitor”, încheie Ciolacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO