Eveniment

Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări: Nu există o intenţie ascunsă a statului legată de Pilonul 2 de pensii

Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări: Nu există o...

Autor: Gabriel Pecheanu

29.11.2023, 12:21 117

Nu are nimeni nicio intenţie ascunsă legată de Pilonul 2 de pensii, afirmă premierul Marcel Ciolacu. El îi cere ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, „să propună soluţia pe care o consideră necesară pentru a clarifica textele din Codul Fiscal ce au fost invocate a lăsa loc speculaţiilor”.

„Vreau să lămurim din start orice speculaţie despre intenţia ascunsă a statului legată de Pilonul 2 de pensii. Nu există aşa ceva! Acum două luni, eram cu toţii acuzaţi că-l naţionalizăm, acum că-l vom supraimpozita. Nu are nimeni vreun asemenea plan. Mai mult, vreau să îi rog pe domnii de la USR să răspundă pentru miliardul de la vaccinuri şi pentru celelalte sute de milioane de euro furate din pandemie şi să nu mai manipuleze în presă ştiri false, cum este aceasta că Guvernul României ar dori să supraimpoziteze sau să naţionalizeze Pilonul II, astfel încât să acopere ştirile cu astfel de ştiri”, afirmă Marcel Ciolacu.

El îi cere ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, „să propună soluţia pe care o consideră necesară pentru a clarifica textele din Codul Fiscal ce au fost invocate a lăsa loc speculaţiilor”.

Reacţia premierului vine după ce deputatul liberal Florin Roman a declarat, marţi, la Parlament, că PNL nu susţine impozitarea progresivă a pensiilor private, iar dacă Ministerul Muncii nu va reveni asupra neclarităţilor reale apărute în spaţiul public, în OUG se va proroga şi excepta Pilonul II, III şi IV de la aceste prevederi.

„PNL nu susţine impozitarea progresiva a pensiilor private. Dacă iniţiatorul, Ministerul Muncii, nu va reveni asupra neclarităţilor reale, care au apărut în spaţiul public, l-am mandatat pe domnul Boloş, ca în OUG trenuleţ de la sfârşitul anului, sa proroge şi să excepteze Pilonul ll, lll şi IV de la aceste prevederi, ca să nu existe discuţiile că ele ar putea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024. PNL, la momentul angajării Guvernului, a ieşit public şi am atras atenţia că a fost aruncată acea şopârlă, care însemna naţionalizarea Pilonului ll de pensie”, a spus liberalul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO