Eveniment

Premierul Grindeanu: Este important să transmitem un mesaj de stabilitate la nivelul guvernului şi al coaliţiei

Premierul Grindeanu: Este important să transmitem un...

Autor: Mona Scarisoreanu

09.06.2017, 12:56 46

“România este un partener important pentru Franţa, fapt subliniat şi de premierul francez. Mai mult, primul ministru francez mi-a dat asigurări că Franţa susţine efortul României de a obţine ridicarea MCV, dar şi aderarea la spaţiul Schengen. De asemenea, ne susţine pentru aderarea la OCDE. Am discutat împreună cu premierul francez despre întărirea parteneriatului strategic şi a relaţiilor economice şi sper să-l avem pe premierul francez cât mai curând la Bucureşti”, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de vineri, primul ministru, Sorin Grindeanu, făcând referire la recenta vizită pe care a făcut-o în Franţa.

Acesta a subliniat că: „Pe plan internaţional este extrem de important să demonstrăm că suntem o naţiune europeană puternică. La fel de important este să transmitem un mesaj de stabilitate la nivelul guvernului şi al coaliţiei, având în vedere că acesta este unul din atuurile României. Suntem o oază de stabilitate în această regiune şi fără această stabilitate economia nu poate funcţiona”.

Referitor la raportul Institutului European de Statistică făcut public joi, Sorin Grindeanu a spus că: „Mă bucură că Eurostat confirmă ceea ce noi am spus şi anume că avem o creştere economică pe primul trimestru de 5,7%, ceea ce reprezintă cea mai mare creştere economică de la nivelul UE. Vreau să subliniez că cea mai mare contribuţie la această creştere economică, conform aceloraşi date, a fost dată de industrie, 1,5 puncte procentuale, şi nu de consum care a avut o contribuţie de doar 1,4. Lucrurile sunt cât se poate de clare mai ales pentru cei care au contestat aceste date”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO