Eveniment

Premierul Florin Cîţu: Săptămâna viitoare se deschid 171 de centre noi pentru vaccinare

Premierul Florin Cîţu: Săptămâna viitoare se deschid...

Autor: Andreea Tobias

11.04.2021, 17:31 247

Premierul Florin Cîţu a anunţat că săptămâna viitoare se deschid 171 de centre noi pentru vaccinare. Totodată, spune premierul, în acest moment la nivel naţional mai sunt libere 6 paturi în ATI. 

După şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI), premierul Florin Cîţu a declarat că acum sunt 1.531 de persoane internate în ATI şi doar şase locuri mai sunt libere la nivel naţional.

„Trebuie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi. Pe de o parte avem o evoluţie pozitivă în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate şi vedem că, după ce am ajuns la un platou, începem să scădem, dar în acelaşi timp, oarecum contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital şi mai multe persoane în ATI. Am vrut să înţeleg ce se întâmplă şi cum să ne pregătim pentru perioada următoare. Acest val poate va dura două - trei luni de zile şi trebuie să ne concentrăm să avem resursele pentru perioada următoare, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”, a declarat premierul.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, Cîţu a spus că săptămâna viitoare se mai deschid 171 de centre noi pentru vaccinare.

„După 15 (aprilie - n.r.) vom avea capacitatea să vaccinăm 100.000 de persoane pe zi. Este foarte important ca toată lumea să înţeleagă că este singura soluţie de a depăşi pandemia. (...) Am făcut tot ce este posibil pentru a avea dozele de vaccin. Avem doze necesare să vaccinăm 5 milioane de persoane la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie şi 10 milioane la sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august. Dozele vin în România, trebuie doar să ne vaccinăm. Îi încurajez pe toţi românii să se înregistreze în platformă”, a afirmat Florin Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO