Eveniment

Premierul Dacian Cioloş, la reuniunea OCDE: Vrem să devenim membri al organizaţiei

Premierul Dacian Cioloş, la reuniunea OCDE: Vrem să...
10.06.2016, 00:00 1308

România vrea să devină membru al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), le-a spus premierul Dacian Cioloş membrilor consiliului organizaţiei ieri, la Paris, în cadrul unei reuniuni speciale dedicate României, prezidată de Secretarul General al OCDE, Angel Gurria. Ca o ţară să devină membră a acestei organizaţii, trebuie însă invitată.

România şi-a depus oficial candidatura pentru aderarea la OCDE în aprilie 2004 şi în noiembrie 2012, dar nu a fost luată în considerare. Polonia, Ungaria sau Cehia fac parte din organizaţie. OCDE este un for interguvernamental la care participă 35 de state considerate dezvoltate (23 de state sunt europene) şi care deţin 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

„Am făcut paşi necesari în procesul de reformă şi indicatorii noştri macroeconomici arată bine. Ştim standardele înalte ale acestei organizaţii, iar aderarea ne-ar facilita atingerea şi păstrarea acestor standarde de dezvoltare economică şi socială pe termen lung'', a pledat premierul român în faţa membrilor consiliului OCDE, informează guvernul. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO