Eveniment

Premierul Ciolacu după discuţiile cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru afaceri economice şi financiare: Trebuie să continuăm traiectoria pentru ţinerea sub control a deficitului

Premierul Ciolacu după discuţiile cu Paolo Gentiloni,...

Autor: Cosmin Pirv

26.10.2023, 14:56 55

Premierul Marcel Ciolacu susţine că a căzut de acord, în cadrul unei discuţii cu Paolo Gentiloni, comisar pentru afaceri economice şi financiare, că este esenţial ca România să continue traiectoria corectă în privinţa ţinerii sub control a deficitului bugetar.

Premierul Marcel Ciolacu a discutat joi cu Paolo Gentiloni, comisar pentru afaceri economice şi financiare, şi cu Adina Vălean, comisar pentru transport, despre reformele şi investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern şi despre perspectivele economice ale României.

El susţine că Adina Vălean a reconfirmat „reuşita fără precedent a României în materie de absorbţie de fonduri europene în acest an, asigurându-ne totodată că va căuta, alături de ministrul Grindeanu, soluţii pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale ţării noastre”.

„Totodată, am căzut de acord cu comisarul Gentiloni că este esenţial ca România să continue traiectoria corectă în privinţa ţinerii sub control a deficitului bugetar. Am apreciat atât semnalul pozitiv transmis de domnul Gentiloni cu privire la forma revizuită a PNRR depusă de România, cât şi progresele recunoscute de Comisie în privinţa noii legi a pensiilor”, susţine premierul.

Acesta susţine că a discutat în detaliu cu Paolo Gentiloni viziunea economică a Guvernului României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO