Eveniment

Pregătiri de conflict: Preşedintele Ucrainei convoacă rezerviştii

Pregătiri de conflict: Preşedintele Ucrainei convoacă...

Autor: Mihai Draghici

23.02.2022, 01:29 71

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat marţi seară convocarea rezerviştilor, în contextul conflictului militar cu Rusia, în timp ce ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a avertizat, la Washington, că armata ucraineană va lupta pentru teritoriul ţării.

Volodimir Zelenski a declarat, potrivit CNN, că a decis convocarea rezerviştilor, pentru a participa la instruire militară, precizând însă că nu va ordona mobilizarea generală.

Preşedintele Ucrainei a dat asigurări că încă vrea o soluţie diplomatică şi a salutat propunerea Turciei de a juca rol de mediator între Moscova şi Kiev. "Nu vom ceda din teritoriul Ucrainei", a afirmat Zelenski, potrivit BBC.

Volodimir Zelenski a salutat sancţiunile impuse de ţările occidentale Rusiei ca reacţie la recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk.

La rândul său, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat la Washington că armata ucraineană va lupta pentru apărarea suveranităţii ţării. "Planul A este să utilizăm toate instrumentele diplomatice pentru a împiedica Rusia şi a evita o nouă escaladare. Dar, dacă această abordare eşuează, Planul B este să luptăm pentru fiecare centimetru din teritoriul nosru, în fiecare oraş şi în fiecare sat, să luptăm până vom câştiga", a afirmat Dmytro Kuleba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO