Eveniment

Poiana Braşov va avea un hotel Swissôtel, marcă din portofoliul Accor, începând cu 2024

Poiana Braşov va avea un hotel Swissôtel, marcă din...

Autor: Miruna Diaconu

14.12.2023, 10:16 1015

Accor, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din lume, anunţă deschiderea hotelului Swissôtel în Poiana Braşov începând cu 2024. Proiectul reprezintă un parteneriat între Accor şi compania locală Neagoe Basarab Residence, un dezvoltator din Braşov.

Hotelul va avea 114 camere şi apartamente, un centru spa, o sală de fitness, cât şi un restaurant gourmet. Dezvoltarea hotelului este structurată în două faze. Prima fază este programată pentru a fi inaugurată la sfârşitul lunii martie 2024, iar cea de-a doua fază va urma în februarie 2026.

„Suntem bucuroşi să aducem Swissôtel în Poiana Braşov, continuând angajamentul nostru de a oferi experienţe de ospitalitate excepţionale. Acest proiect remarcabil de 5 stele se aliniază cu strategia noastră de creştere a reţelei Accor în România la nivel regional şi de stabilire a unei prezenţe puternice într-o importantă staţiune de schi”, spune Cătălina Toma, Development Director for Romania, Bulgaria, Moldova, and the Czech Republic Accor.

Neagoe Basarab Residence, dezvoltatorul proiectului, a ales compania de consultanţă FiveStar Hospitality pentru alegerea brandului potrivit pentru această proprietate.

„Swissôtel din Poiana Braşov este proiectat pentru a deveni o destinaţie emblematică, ce combină ospitalitatea elveţiană, un angajament puternic faţă de sustenabilitate şi confort cu farmecul impunător al Munţilor Carpaţi”, spune Bogdan Ciungara, reprezentant al dezvoltatorului imobiliar NORRMA.

Neagoe Basarab Residence activează în piaţa imobiliară, iar potrivit platformei Termene.ro, compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 26.615 lei, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, venituri realizate cu un singur angajat. Mai mult, compania a înregistrat pierderi de 247.000 lei. Datele de la Termene.ro arată că firma este deţinută de Bogdan Ciungara şi Marius Florin Pavel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO