Eveniment

Peste 100 de posturi de judecător şi procuror scoase la un nou concurs de admitere în magistratură

Peste 100 de posturi de judecător şi procuror scoase la...

Autor: Cosmin Pirv

10.02.2024, 09:11 42

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât organizarea unui nou concurs de admitere în magistratură. Sunt scoase la concurs peste 100 de posturi de judecător şi procuror.

Potrivit unui comunicat al CSM, concursul se va desfăşura în Bucureşti, în perioada februarie – iulie 2024.

Acesta vizează ocuparea a 75 de posturi de judecător - plus 30 de posturi pe lista suplimentară - şi 42 de posturi de procuror - plus 11 posturi pe lista suplimentară.

Depunerea cererilor de înscrie se face în perioada 9-26 februarie, iar între 26 februarie şi 1 martie este perioada de înaintare a dosarelor la CSM. În 28 martie are loc afişarea rezultatelor finale, după contestaţii.

În 14 aprilie este programat testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice, iar rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în 7 mai.

Proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice la drept civil, drept procesual civil, este programată în 11 mai, iar cea la drept penal, drept procesual penal, în 12 mai. Rezultatele finale vor fi afişate în 17 iunie.

Testarea psihologică va avea loc în perioada 18-26 mai, iar susţinerea interviului între 22 şi 30 iunie.

Rezultatele finale ale concursului vor fi afişate în 9 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO