Eveniment

Perspectivele economice ale României la 6 luni au redevenit cele mai bune din Europa Centrală şi de Est

Perspectivele economice ale României la şase luni au redevenit cele mai bune din Europa Centrală şi de Est

Autor: Mediafax

22.07.2011, 17:10 1547

Percepţia analiştilor financiari privind evoluţia economieiRomâniei în următoarele şase luni a redevenit în iulie cele maibună din Europa Centrală şi de Est (ECE), în contextul înrăutăţiriimai reduse a aşteptărilor faţă de majoritatea statelor din regiune,potrivit unui sondaj al institului ZEW.

În iunie România a coborât pe poziţia a doua după aşteptărileeconomice la şase luni, fiind devansată de Ungaria.


Indicele care măsoară percepţia analiştilor pentru următoarele şaseluni a scăzut cu 4,6 puncte în cazul României, la 21,2 puncte.Ungaria a consemnat cel mai mare declin din regiune, de 20,4puncte, la 14 puncte, şi a revenit astfel pe poziţia a doua. Doarpentru Turcia perspectivele s-au îmbunătăţit uşor, cu trei puncte,însă rămân cele mai slabe din regiune (-15 puncte).


Pentru Europa Centrală şi de Est, indicele aşteptărilor economice apierdut 2,5 puncte, şi a coborât la -5 puncte, se arată în sondajulrealizat de ZEW în colaborare cu grupul austriac Erste.



În funcţie de situaţia economică actuală, România rămâne pepenultimul loc în regiune, în faţa Ungariei. Indicele aferentpentru România a pierdut 2,3 puncte şi a ajuns la 28,1 puncte, întimp ce pentru Ungaria a urcat cu 1,7 puncte, la -33,4 puncte.



În Europa Centrală şi de Est, situaţia economică a evoluat pozitiv,consideră analiştii, iar indicele care evaluează situaţia prezentăa crescut cu 8,2 puncte, la 12,9 puncte. Citiţi mai mult despreperspectivele economice ale României pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO