Eveniment

Performanţă onorabilă: Franţa- România, 2-1

Performanţă onorabilă: Franţa- România, 2-1

Autor: Alexandra Marcu

10.06.2016, 23:56 1681

Primul meci din Euro 2016 s-a disputat între Franţa şi România şi s-a terminat cu scorul de 2-1 pentru gazde. Scorul a fost deschis de francezi în minutul 58 de Giroud, iar după 7 minute România egalează prin Bogdan Stancu din lovitură de la 11 metri. În minutul 89, Franţa marchează golul victoriei prin Payet, dintr-un şut spectaculos.

Ştampila de echipă defensivă a fost pusă României înainte de venirea lui Anghel Iordănescu în postul de selecţioner, însă Tata Puiu a certificat prin tactica sa faptul că aşteptările ofensive ale microbiştilor sunt în van. Într-un interviu acordat ProSport, fiul selecţionerului spunea că ”Inevitabil, Franţa va avea mai multe momente în care va controla, ne-am minţi să credem altceva. Vom fi nevoiţi să punem mai mult accent pe comprimarea echipei şi a spaţiilor, pe intensitate, agresivitate, defensivă şi mult pe tranziţie. Iar într-un astfel de meci pot ieşi la rampă jucătorii de explozie”. Chiar şi ultimele informaţii din Franţa, cele care dau ca titulari fotbalişti precum Andone şi Popa, vin să completeze ideea că vom fi o echipă care va contraataca.

Totuşi, în conferinţa de presă oficială de joi seară, Anghel Iordănescu a încercat să mute discuţia din zona apărării: ”Mergem pe linia pregătită în ultima perioadă, nu dorim să jucăm defensiv, dorim să avem un joc echilibrat prin care să le punem probleme francezilor”. Francezii se aşteaptă totuşi la ceea ce spune fiul lui Iordănescu. Bacary Sagna a remarcat apărarea noastră atunci când a fost întrebat ce îl impresionează la naţionala României: ”România are o defensivă bună, a luat cele mai puţine goluri în preliminarii şi nu ne va fi uşor. Am văzut cum au jucat cu Spania, mi-au lăsat o impresie bună”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO