Eveniment

PDL a câştigat postul de deputat din Neamţ, USL a câştigat în Maramureş

PDL a câştigat postul de deputat din Neamţ, USL a câştigat în Maramureş

Autor: Florin Ciolac, Eliana Radulescu

23.08.2011, 00:03 297

Candidatul PDL Adrian Rădulescu a câşti­gat alegerile din Colegiul uninominal 6 Neamţ pentru Camera Deputaţilor, conform re­zultatelor oficiale finale comunicate, luni di­mineaţa, de către Biroul Electoral de cir­cum­scripţie Neamţ, iar candidatul USL Florin Tă­taru a câştigat alegerile din Colegiul uni­no­minal 2 Maramureş. Cele două posturi de­ve­niseră vacante.

După numărarea voturilor din cele 82 de sec­ţii de votare, Adrian Rădulescu a întrunit 54,95 % dintre opţiuni (17.186 de voturi), în timp ce contracandidatul său, Liviu Harbuz (PDL), a primit 14.089 voturi (45,05 dintre op­ţiuni), a declarat purtătorul de cuvânt al Bi­ro­ului Electoral de circumscripţie Neamţ Constantin Chiriac.

Prezenţa la vot la alegerile parlamentare par­ţiale pentru Camera Deputaţilor a fost, dumi­nică, la ora 21.00, de 55,88% în Colegiul unino­minal 6 Neamţ şi de 28,46% în Colegiul uninominal 2 Maramureş.

În Maramureş, după numărarea voturilor din cele 79 de secţii de votare, Florin Tătaru a întrunit 42,67% dintre opţiuni (9.433 de voturi), fiind urmat de Mariana Popa (PDL) cu 35,48% dintre opţiuni (7.845 de voturi). Candi­datul PER a primit 4.338 voturi (19,62%) şi cel al PRM a primit 493 de voturi (2,23%).

"Aceste rezultate pentru noi sunt un sem­nal politic important, privim cu încredere anul electoral 2012. Suntem convinşi că pe baza rezultatelor pe care le vom obţine la alegerile din 2012 şi în temeiul prevederii constitu­ţio­nale care dă atribuţii preşedintelui în ceea ce pri­veşte desemnarea primului-mi­nis­tru vom fi în situaţia de a continua gu­vernarea după 2012", a spus unul dintre liderii PD-L, Sever Voinescu.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat ieri că USL nu va recurge la "metode ilegale" folosite de PDL în alegeri, chiar cu riscul de a le pierde.

Ponta a afirmat că a văzut unele comen­ta­rii în presă legate de modul în care PSD şi PNL au reacţionat la "metodele ilegale" de care li­derii USL au acuzat PDL în campania electorală pentru alegerile parţiale din Neamţ şi Maramureş."Unii au spus că am pierdut pentru că nu am furat şi noi voturi, ca Pinalti (Gheorghe Ştefan - n.r.). Anunţ de pe acum că nici nu o vom face, cu riscul că vom pierde iar la alegeri. Nu cred că soluţia să îl baţi pe Pinalti este să furi mai mult decât el, să cumperi mai multe voturi decât el", a declarat liderul PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO