Eveniment

Pasaj pietonal, realizat în cadrul unui proiect de 14,5 milioane euro, deschis la Râmnicu Vâlcea

Pasaj pietonal, realizat în cadrul unui proiect de 14,5...

Autor: Ionut Jifcu

26.07.2017, 13:18 167

Pasajul pietonal pe sub Calea lui Traian, lucrare realizată în cadrul proiectului „Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central”, în valoare totală de 14,5 milioane euro, a fost parţial dat în folosinţă miercuri.

În interiorul pasajului sunt amenajate două spaţii expoziţionale pe 333 de metri pătraţi, în care şi-au expus lucrările artişti plastici şi artişti fotografi, precum şi standuri de carte ale unor librării, dar şi un punct de informare turistică gestionat în comun de specialiştii de la Centrul de Informare Turistică al municipiului şi de cei de la Centrul de Informare Turistică al judeţului Vâlcea.

De asemenea, în pasaj au mai fost amplasate şi mai multe mijloace de publicitate ale unor firme din municipiu şi din judeţ, iar de la momentul deschiderii pentru public, aici funcţionează un post permanent al Poliţiei Locale.

Potrivit autorităţilor, data estimată la care întreaga lucrare se va termina este 30 septembrie. În cazul în care aceste termen nu va fi respectat, se vor aplica penalităţi calculate de la data de 15 iulie - cea estimată iniţial pentru finalizarea proiectului.

Lifturile şi scările rulante vor fi date în folosinţă în aproximativ o săptămână, după avizarea ISCIR, tot atunci urmând să fie disponibile şi toaletele publice din pasaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO