Eveniment

Parmalat Romania nu e pe lista neagra

29.03.2004, 00:00 25



Filiala romaneasca a Parmalat nu se regaseste pe lista tarilor din care grupul italian a decis sa se retraga pentru a-si reduce pierderile care au determinat intrarea in insolvabilitate, spun surse apropiate companiei. "Filiala din Romania a avut cele mai bune rezultate din zona Europei Centrale si de Est. In plus, s-au incheiat contracte care nu s-ar mai fi incheiat daca ar fi avut de gand sa se retraga," a declarat sursa citata. La sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii grupului italian au anuntat ca poarta discutii privind vanzarea a 20 de filiale din SUA, Mexic si o mare parte a Americii Latine si Asia.



Totodata, acestia au mai spus ca numarul angajatilor va fi redus la jumatate, de la 32.000 la 17.000. Reprezentantii Parmalat Romania au anuntat recent ca singura masura pe care a luat-o a fost inchiderea temporara a liniei de imbuteliere a sucurilor naturale de 0,25 litri de la Baia Mare. De asemenea, acestia au precizat ca nu au existat oferte de preluare pentru filiala romaneasca, in ciuda unor zvonuri potrivit carora European Drinks sau United Romania Breweries (Tuborg Romania) ar fi fost interesate de o posibila preluare. Parmalat vinde in Romania sucurile naturale din fructe Santal, la cutie si sticla de 0,25 litri, laptele Parmalat, iaurtul Santal, pastele de tomate pomi si biscuitii grisbi. Scandalul financiar din jurul Parmalat Italia a fost declansat la sfarsitul anului trecut, cand s-a descoperit lipsa a patru miliarde de euro din conturile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO