Eveniment

Parlamentarii – ultima noapte la hotel pe tariful de 8.000 lei lunar

AFP/Ştefan Micsik

AFP/Ştefan Micsik

Autor: Liviu Dadacus

10.07.2013, 21:00 555

Parlamentarii sunt obligaţi de astăzi să meargă în chirie sau să-şi negocieze, individual sau colectiv, servicii hoteliere, după ce suma pe care statul le-o deconta pentru cazare, 8.000 de lei lunar, a fost redusă la jumătate. Diminuarea la jumătate a sumei lunare decontate pentru cazarea în Bucureşti, de care beneficiau până acum parlamentarii, reprezintă unul dintre efectele adoptării Statutului deputaţilor şi senatorilor, publicat luni, 8 iulie, în Monitorul Oficial, şi care intră astăzi în vigoare.

Noua reglementare i-a determinat pe o parte dintre parlamentari să se orienteze către piaţa liberă, unde au negociat, în nume propriu, contracte de închiriere a unor apartamente. Alţi parlamentari au făcut negocieri colective chiar cu hotelurile la care erau cazaţi.

O astfel de negociere s-a făcut chiar la Radisson Blu, aleşii urmând să plătească contravaloarea serviciilor de acolo în cuantum de 4.000 de lei, adică exact cât este suma decontată de Camera Deputaţilor. Parlamentarii, în special senatorii, au desfăşurat negocieri colective cu hotelurile Radisson Blu şi Monte-Nelly.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO