Eveniment

Ordonanţa Militară 10: Unii vârstnici pot ieşi din casă indiferent de oră

Ordonanţa Militară 10: Unii vârstnici pot ieşi din...

Autor: Laura Buciu

27.04.2020, 19:21 5120

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni, că prin conţinutul Ordonanţei Militare nr. 10, sunt categorii de persoane vârstnice care pot ieşi din locuinţe indiferent de oră. 

Ministrul Marcel Vela a anunţat că o categorie de persoane de peste 65 de ani vor putea ieşi din casă indiferent de oră.

„În curând ne vom apropia de normalitate. Ştiu că a fost greu, că ne este greu, dar cu toţii avem acelaşi obiectiv: să întărim protecţia în faţa acestui inamic. O veste bună pentru persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani este că circulaţia este permisă în afara locuinţei şi a gospodăriei. Astfel, indiferent de intervalul orar, pot circula în afara locuinţei persoanele peste 65 de ani, în următoarele condiţii: deplasare în interes profesional; în situaţia în care au nevoie de asistenţă medicală care nu poate fi rezolvată de la distanţă, pentru activităţi agricole”, a spus Marcel Vela.

În aceeaşi Ordonanţă Militară se prevede un nou program orar pentru alte categorii de persoane de peste 65 de ani.

„De la 7 la 11 şi de la 19.00 la 21.00 sunt permise deplasările pentru asigurarea de bunuri, pentru motive justificate - cum ar fi asistenţa unui minor sau a unei alte persoane în vârstă, pentru verificarea motivelor deplasărilor se aplică dispoziţiile Ordonanţei Militare nr. 3 şi a prevederilor din această ordonanţă cu privire la prevenirea răspândirii virusului”, a mai spus Vela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO