Eveniment

Opoziţia se mobilizează şi cere demisia premierului. Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan: Dăncilă trebuie să demisioneze de urgenţă

Opoziţia se mobilizează şi cere demisia premierului....

Autor: Valentin Pircalabu

27.04.2018, 12:29 95

"Viorica Dăncilă trebuie să demisioneze de urgenţă! Prin toate acţiunile sale, Viorica Dăncilă a demonstrat că nu se poate achita de responsabilităţile care îi revin. Viorica Dăncilă a confirmat toate dubiile cu privire la capacitatea domniei sale de a face faţă funcţiei", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Liderul liberal mai spune prin criticile aduse BNR şi prin refuzul de a participa la o mediere a preşedintelui României, prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a plasat în afara Constituţiei României.

"Din neştiinţă sau din cauza obedienţei faţă de Liviu Dragnea, s-a plasat în mod flagrant în afara Constituţiei României. Să faci confuzii economice grave, să ataci Banca Naţională a României şi să refuzi o acţiune de mediere a preşedintelui României este neconstituţional. De asemenea, să te angajezi în acţiuni externe în afara cadrului constituţional arată un comportament de tip infracţional, copie la indigo a comportamentului care l-a consacrat pe Liviu Dragnea. Nu condamnaţii aprobă mandatul pe politică externă, ci preşedintele României. Tot preşedintele României este garantul respectării de către România a angajamentelor europene, de a căror încălcare se fac vinovaţi Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea", a mai spus Raluca Turcan.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, că retrage sprijinul politic premierului Viorica Dăncilă şi cere public demisia acesteia din funcţia de şef al Executivului. Afirmaţiile vin în contextul în care şeful statului trebuia să se întâlnească la Cotroceni cu prim-ministrul pentru a discuta despre situaţia mutării ambasadei României din Israel, un demers în care preşedintele a susţinut că nu a fost consultat în prealabil de Dăncilă sau de liderii PSD. Premierul a contramandat întrevederea cu Klaus Iohannis care trebuia să aibă loc vineri la ora 11.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO