Eveniment

Opozanţii lui Putin sunt eliminaţi pas cu pas: Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalny, a murit vineri într-o închsioare lângă Cercul Arctic

Opozanţii lui Putin sunt eliminaţi pas cu pas: Liderul...
16.02.2024, 13:39 1303

Serviciul penitenciar al Rusiei a declarat că liderul opoziţiei Alexei Navalny, încarcerat, a murit într-o închisoare de maximă securitate din nordul îndepărtat al ţării, scrie FT. 

Navalny, cel mai proeminent opozant al preşedintelui Vladimir Putin şi un critic înverşunat al invaziei sale în Ucraina, s-a îmbolnăvit după o plimbare şi "şi-a pierdut cunoştinţa aproape imediat", a declarat vineri serviciul penitenciar.

Nu a existat nicio confirmare imediată din partea familiei lui Navalny sau a echipei de susţinători din exil.

Navalny a fost cel mai înverşunat duşman al lui Vladimir Putin şi a făcut campanie împotriva corupţiei, organizând proteste majore împotriva Kremlinului.

El a fost arestat în 2021, după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde se recuperase după episodul de otrăvire pe care l-a pus pe seama Kremlinului.

De atunci, a fost condamnat la trei pedepse cu închisoarea, în cea mai recentă fiind acuzat de extremism, şi a fost nevoit să stea luni întregi la izolare după ce a fost acuzat de infracţiuni minore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO