Eveniment

ONU: Peste 3,5 milioane de oameni au părăsit Ucraina de la începerea invaziei militare ruse

ONU: Peste 3,5 milioane de oameni au părăsit Ucraina de...

Autor: Mediafax

22.03.2022, 18:01 47

Peste 3,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, anunţă Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), conform cotidianului Le Monde.

Potrivit datelor anunţate marţi de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi, 3.557.245 de oameni au părăsit Ucraina de la începerea intervenţiei militare ruse.

Cel puţin 2,1 milioane de refugiaţi ucraineni au ajuns în Polonia, peste 540.000 în România şi peste 367.000 în Republica Moldova, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, citat de agenţia Associated Press.

"Amploarea suferinţei umane şi a deplasărilor forţate din cauza războiului depăşesc cele mai grave scenarii", a afirmat Antonio Vitorino, directorul general al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Aproximativ 90% din persoanele care au fugit din Ucraina sunt femei şi copii. Conform datelor Unicef, peste 1,5 milioane de minori s-au refugiat în ţările vecine Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO