Eveniment

Online „work gyms”, antrenamente prin care corporatiştii ce lucrează remote cresc productivitatea

Online „work gyms”, antrenamente prin care...

Autor: Gabriela Pătrulescu

15.08.2020, 22:44 64

Online „work gyms” sunt sesiuni video cu un grup de necunoscuţi cu care corporatistul poate lucra în acelaşi timp, programul având ca scop creşterea productivităţii prin munca remote cu camarazi online.

Munca de acasă s-ar putea să pară mult mai obositoare şi mai intensă decât cea de la birou. Lucrând izolat de un grup, motivaţia cade şi organizarea unui program de unul singur este dificilă.

Oameni de peste tot de pe glob se grupează în programe de „online work gyms” pentru a fi mai productivi.

Practic, aceste programe constau în sesiuni video, unde fiecare este nevoit să ţină camera pornită non-stop, în timp ce lucrează la sarcinile job-ului său sau la cele date de un trainer.

Dacă comparăm „sălii online de muncă” cu sălile fizice de fitness, întâlnim acelaşi principiu. Multe persoane declară că se duc la sala de fitness pentru că acasă nu au motivaţia necesară să facă sport singuri. La sală, faptul că îi văd pe cei din jurul său lucrându-şi corpul, îl ambiţionează. În sesiunile de online „work gym”, ideea este aceeaşi.

Sunt mai multe săli online peste tot în lume, fiecare cu tehnica ei. Un exemplu de program la astfel de întâlniri este : 50 de minute muncă, întrerupte cu discuţii inspiraţionale şi întinderi de relaxare musculară.

Scopul acestor activităţi virtuale este de a antrena şi dezvolta productivitatea extrem de concentrată.

Participanţii sunt din zone diferite ale globului, fac schimb de idei, leagă prietenii şi îţi dezvoltă abilităţile de muncă şi încrederea în sine.

Antrenorul executiv Taylor Jacobson, care a co-fondat Focusmate în 2016, spune că a fost creată compania din propriile lupte personale cu adaptarea la munca la domiciliu. Jacobson a descoperit că atunci când lucra alături de prietenul său la un apel Skype, era mai productiv.

„Ştim cât de valoros este să avem structura, responsabilitatea şi un pic de camaraderie”, a declarat Jacobson pentru BBC.com.

Până la ora actuală nu există un astfel de program în România, dar oricine poate începe să se organizeze cu câţiva prieteni şi să îi transformi în camarazi online de muncă, după exemplul lui Taylor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO