Eveniment

OMV Petrom alocă 2 milioane de euro pentru modernizarea a două săli de operaţie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti

OMV Petrom alocă 2 milioane de euro pentru modernizarea...

Autor: Daniel Lazar

04.09.2023, 20:30 155

OMV Petrom donează două milioane de euro pentru modernizarea blocului operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în baza unui parteneriat încheiat cu  Consiliul Judeţean Prahova, suma fiind destinată dotării şi renovării sălilor de operaţie de neurochirurgie şi chirurgie generală. Este a treia astfel de contribuţie a OMV Petrom din ultimii ani, suma totală alocată ajungând la 7 milioane de euro.

„Unul dintre obiectivele majore pe care mi le-am asumat în calitate de preşedinte al CJ Prahova a fost transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti într-unul dintre cele mai moderne şi bine dotate centre spitaliceşti din România. În acest sens, am demarat un amplu proces de investiţii. Vreau să le mulţumesc celor de la OMV Petrom că au venit alături de noi şi că, într-un mod atât de generos, sprijină acest obiectiv comun. Faptul că se gândesc la comunitate şi că au încredere în această transformare importantă a Spitalului Judeţean este un lucru extraordinar. Împreună, putem realiza lucruri cu adevărat importante. Prahovenii merită servicii medicale de cea mai bună calitate şi sunt absolut convins că, odată ce proiectul de modernizare se va încheia, ne vom mândri cu unul dintre cele eficiente şi bine dotate spitale din toată România”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Sponsorizarea de două milioane de euro a OMV Petrom vizează achiziţionarea de echipamente medicale importante, cum ar fi mese de chirurgie şi neurochirurgie, aparate de anestezie performante, echipamente complete pentru neurochirurgie, echipamente complete de chirurgie urologică, defibrilatoare, aparate de radiologie etc. În ultimii doi ani, 11 din cele 13 săli de operaţie ale spitalului au fost deja dotate cu linii moderne şi complete de operaţie.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este un reper important pentru locuitorii judeţului Prahova, de aceea am decis să suplimentăm contribuţia noastră, astfel încât întregul bloc operator să poată fi modernizat. Suntem onoraţi să facem parte din acest important proiect de sănătate pentru judeţul Prahova şi le mulţumesc medicilor şi personalului medical pentru angajamentul lor faţă de sănătatea pacienţilor. OMV Petrom este şi va continua să fie un partener implicat în această comunitate", a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Recent, a fost recepţionată o nouă investiţie a Consiliului Judeţean Prahova la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Este vorba de un spital modular amplasat în curtea secţiei de pneumologie a SJUP din Ploieşti. Valoarea investiţiei a fost de 14,6 milioane de lei, iar finanţarea a fost asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

La Ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti este în derulare, în prezent, un proiect al Consiliului Judeţean Prahova de extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a ambulatoriului în valoare de 26,4 milioane de lei (din care 10,7 milioane de lei reprezintă fonduri europene din Programul Operaţional Regional 2014-2020, iar 15,7 milioane de lei reprezintă contribuţia administraţiei publice judeţene).

De asemenea, Consiliul Judeţean Prahova a depus, la sfârşitul lunii august, un proiect de investiţii pe fonduri europene pentru implementarea conceptului de „sănătate digitală” la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Andreoiu din Ploieşti. Banii ar urma să fie accesaţi prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Reamintim faptul că, din această toamnă, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti va avea o secţie la Ploieşti. În virtutea acestui parteneriat dintre Consiliul Judeţean Prahova şi UMF Carol Davila, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti are toate şansele să devină spital clinic universitar, ceea ce va face mai uşoară recrutarea de medici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO