Eveniment

O veste proastă: Sunt şanse mici ca podul peste Dunăre de la Brăila să fie dat în trafic în decembrie 2022

O veste proastă: Sunt şanse mici ca podul peste Dunăre...

Autor: Laura Buciu

28.09.2022, 08:16 91

Sunt şanse mici ca podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, cea mai mare lucrare de infrastructură din România postdecembristă, să fie dat în trafic în decembrie 2022, susţine secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, care a fost în vizită neanunţată pe şantier.

Scrioşteanu spune că a făcut o vizită neanunţată la şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, pentru a verifica dacă promisiunea antreprenorului cu privire la darea în trafic în luna decembrie 2022 a acestui obiectiv este susţinută şi de realitatea din teren.

„Stadiul şantierului, mobilizarea de oameni, utilaje şi resurse din şantier nu confirmă susţinerile repetate ale asocierii de antreprenori cu privire la finalizarea lucrărilor în luna decembrie atât a podului, cât şi a primei etape a drumurilor de legătură. Antreprenorul principal a promis că ne va comunica un grafic de lucru detaliat pe zile, până la sfârşitul anului, care să cuprindă necesarul şi mobilizarea de resurse (umane, materiale şi logistice), astfel încât să demonstreze tehnic posibilitatea de a se pune în circulaţie podul şi prima etapă a drumurilor de legătură, în luna decembrie”, scrie Scrioşteanu pe Facebook.

Acesta precizează că va solicita Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prezenţa zilnică a responsabililor de acest proiect în şantier, pentru a avea o monitorizare permanentă a resurselor asumate şi mobilizate în teren. De asemenea, va solicita ca săptămânal să ne comunice Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii situaţia din şantier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO