Eveniment

O veste mai puţin bună: Prima scădere din ultimii 10 ani din piaţa privată de sănătate. Numărul de spitale private a scăzut până la 147 în 2018, pe o piaţă totală de 7 miliarde de lei

O veste mai puţin bună: Prima scădere din ultimii 10...

Autor: Georgiana Mihalache

07.08.2019, 16:55 281

Wargha Enayati, fondatorul reţelei Regina Maria: Piaţa nu se consolidează, se uniformizează. Spitale mari nu se fac pentru că nu este interes, este o investiţie mare şi risc mare. 

Numărul spitalelor private a scăzut cu 62 în 2018, până la 147 în 2018, potrivit datelor publicate de Institutul Na­ţional de Statistică, marcând astfel prima scă­dere din ultimul deceniu într-o piaţă de circa 7 miliarde de lei, care a avut o evoluţie efervescentă în ultimii ani.

Din 2015 marii jucători privaţi au apăsat puternic pedala achiziţiilor, integrând în reţelele proprii atât spitale, cât şi clinici de talie medie sau mică, dezvoltate în oraşele mici.

Tendinţa în piaţă nu este una pozitivă, spune Wargha Enayati, medicul care a fondat reţeaua Regina Maria şi care a pus bazele sistemului medical privat în România în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO