Eveniment

O veste bună: Un prim tronson al Spitalului Balş a fost redeschis. Urmează Spitalul de Infecţioase din Constanţa

O veste bună: Un prim tronson al Spitalului Balş a fost...

Autor: Andreea Tobias

17.02.2022, 12:27 38

Un prim tronson al Spitalului de Boli Infecţioase „Matei Balş", afectat de un incendiu anul trecut, a fost redeschis. Urmează Spitalul de Infecţioase din Constanţa, afectat şi acesta de un incendiu. 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a declarat, joi, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş", că un prim tronson de aici a fost redeschis.

Este vorba despre un pavilion situat la etajul al treilea, cu 36 de paturi.

„Va urma până la finalul lunii şi celălalt etaj, al doilea, cu 39 de paturi, şi în finalul acestui proiect etajul 1. Deci peste 100 de paturi de boli infecţioase vor fi disponibile pentru pacienţi”, a declarat Rafila.

În ce priveşte Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, Rafila spune că şi acolo lucrurile au progresat.

„Deja au deschis un ambulatoriu de evaluare şi urmează ca în jurul datei de 1 martie şi acel spital să fie redat circuitului spitalicesc public”, menţionează ministrul Sănătăţii.

Incendiul la Matei Balş din Capitală a avut loc în ianuarie 2021, iar la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa în octombrie 2021. În urma celor două incendii mai mulţi pacienţi au murit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO