Eveniment

O veste bună pentru bucureşteni: Se îmbunătăţeşte transportul public de noapte. Se vor înfiinţa trei linii noi

O veste bună pentru bucureşteni: Se îmbunătăţeşte...

Autor: Andreea Tobias

21.06.2023, 11:16 132

Transportul public pe timp de noapte în Bucureşti se îmbunătăţeşte prin înfiinţarea a trei noi linii şi modificarea traseului a două linii existente, anunţă Nicuşor Dan.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) va înfiinţa trei linii de noapte care vor asigura legături între Centrul Capitalei şi zone ale oraşului care nu beneficiau până acum de acest serviciu şi modificăm traseul altor două, astfel încât să deservească şi zone adiacente vechiului traseu unde există cerere.

Astfel, autobuzele N120, N121 şi N122 vor circula începând cu data de 23/24 iunie 2023, la un interval de 30 de minute pe toată durata programului, între orele 22.30-05.00.

Noile zone deservite vor fi: Baicului, Doamna Ghica, Bd. Timisoara, Romancierilor, Bd. Camil Ressu, Bd. Nicolae Grigorescu, Postăvarului, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Sos. Morarilor, Sos. Vergului.

De la aceeaşi dată, linia N104 va fi modificată, de la Strada Baba Novac, pe Str. Dristorului, Bd. Decebal, Bd. Unirii, apoi traseul actual, iar linia N109 va funcţiona, pe ambele sensuri, pe Bd. Corneliu Coposu.

Potrivit primarului, pe liniile de noapte, tariful pentru o călătorie de 90 de minute este la fel ca şi cel de pe liniile de zi, şi anume 3 lei.

De asemenea, abonamentele, sumele încărcate în portofelul electronic şi călătoriile încărcate pe cardurile de transport sunt valabile şi pe liniile de noapte. Atât urcarea, cât şi coborârea pasagerilor se face numai pe la prima uşă a vehiculului, iar autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor. Astfel, dacă într-o staţie există călători, autobuzul va efectua oprirea. Pasagerii care doresc să coboare, trebuie să apese pe butonul „Stop”, aflat pe barele din interiorul autobuzelor.

Detaliile despre trasee pe https://www.pmb.ro/.../get-press-releases-menu/2023/1268.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO