Eveniment

O nouă autoritate în Deltă, peste celelalte şapte

O nouă autoritate în Deltă, peste celelalte şapte

Delta Dunării va beneficia de conservare cu bani de la Uniunea Europeană. Foto Silviu Matei

Autor: Mediafax

18.09.2012, 00:00 537

Ministrul mediului Rovana Plumb a anunţat că va fi înfiinţată o nouă autoritate în Delta Dunării, care să coordoneze toate cele şapte organisme de control existente în prezent şi să fie condusă la nivelul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

"Ministerul Mediului şi Pădurilor are ca prioritate zero acordarea, către această administraţie a Deltei Dunării (ARBDD, n.r.), a posibilităţii de a accesa fonduri europene prin programe multianuale şi multifonduri, printr-o abordare integrată a politicilor de mediu, de dezvoltare rurală şi a politicilor agricole. Prin intermediul fondurilor europene, Delta va beneficia de refacerea şi conservarea habitatelor naturale", a declarat Rovana Plumb, citată într-un comunicat de presă de luni al Ministerului Mediului.

Ministrul a precizat că noua autoritate din Delta Dunării va coordona toate cele şapte organisme de control existente în prezent, ceea ce înseamnă că echipe mixte, cu angajaţi dotaţi în mod corespunzător, vor efectua un singur rând de controale, iar operativitatea va creşte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO