Eveniment

O localitate superbă din România a devenit a opta destinaţie ecoturistică din ţara noastră

O localitate superbă din România a devenit a opta...

Autor: Business Magazin

01.07.2023, 15:18 669


Vama Buzăului, localitate aflată la poalele munţilor Ciucaş, a obţinut recunoaşterea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) şi a devenit a opta destinaţie ecoturistică din România.

Certificarea a fost acordată după verificarea îndeplinirii, în teren, a celor 100 de criterii de eligibilitate, prevăzute în Strategia Naţională de Dezvoltare a Ecoturismului (2019-2029). Verificările au fost efectuate de către comisia formată din specialişti ai MEAT, ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare a Turismului şi ai Asociaţiei de Ecoturism România.

„Aşezarea pitorească vă invită să descoperiţi, în deplină armonie cu natura, Rezervaţia Valea Zimbrilor şi traseele montane pe care le puteţi parcurge atât la pas, cât şi cu bicicleta. Tot aici, în Vama Buzăului, mâncărurile tradiţionale sunt puse la loc de cinste. Aşa se explică şi existenţa, în acest loc, a celor mai multe puncte gastronomice locale din întreaga ţară”, potrivit unui comunicat al MEAT.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO