Eveniment

Ce noutăţi intră în vigoare în sănătate de la 1 iulie prin noul contract-cadru: Consultaţii de prevenţie şi de evaluare a riscului pentru anumite boli, noi servicii pe spitalizarea de zi, mai multe zile pe reabilitare medicală

Ce noutăţi intră în vigoare în sănătate de la 1...

Noi analize şi servicii medicale vor fi decontate de CNAS, de la 1 iulie, pentru „consolidarea prevenţiei“ şi „îmbunătăţirea accesului la servicii medicale prin extinderea pachetului de bază“ CNAS are un buget de 54,1 mld. lei (11 mld. euro) anul acesta, faţă de 51,3 mld. lei anul trecut Bugetul s-a dublat faţă de acum şase ani.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), instituţia publică ce administrează sis­te­mul asigurărilor sociale de să­nă­tate, va deconta de la 1 iu­lie noi analize şi servicii medicale, scopul fiind consolidarea prevenţiei şi îmbunătă­ţirea ac­cesului pacienţilor la serviciile medicale.

Pe hârtie asiguraţii de 18-39 de ani vor beneficia de consultaţii anuale de prevenţie, în timp ce pentru asiguraţii de 40-60 de ani se vor deconta mai multe instrumente de screening pentru posibile afecţiuni. Pe spi­ta­lizarea de zi se introduc peste 100 de noi servicii medicale ce vor fi decontate, se im­pune şi un program de lucru de minimum 5 zile pe săptămână şi 7 ore de lucru pe zi, iar pentru asiguraţii ce au suferit AVC, pa­rali­zie, arsuri se vor deconta servicii pentru o pe­rioadă dublă decât până acum (maxi­mum 42 zile pe an/asigurat) pe reabilitarea medicală. Mai mult, se vor deconta chiar câteva servicii pe asistenţa medicală denta­ră (detartraj cu ultrasunete şi periaj profe­sional), chiar şi tomografia dentară. O altă măsură prevede acordarea de stimulente medicilor de familie care aleg să îşi desfă­şoare activitatea într-o localitate din mediul rural (va avea o bonificaţie de 50% faţă de veniturile pe care ar putea să le obţină în mod similar în mediul urban), sau de 100% dacă în localitate nu există niciun alt medic de familie sau punct de lucru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO