Eveniment

Noutati de la Statistica: un anuar si calendarul pe 2007

23.01.2007, 19:29 60

Institutul National de Statistica (INS) a publicat recent calendarul de diseminare a celor mai importante date statistice, precum si Anuarul Statistic al Romaniei, cu cele mai recente date mergand pana in 2005.
Conform calendarului anuntat de Statistica, cresterea economica trimestriala va fi anuntata pe 9 martie, 8 iunie, 7 septembrie si 7 decembrie, pentru trimestrul anterior. De asemenea, datele privind inflatia lunara si cea anualizata vor fi publicate in fiecare luna, intre datele de 10 si 12, pentru luna anterioara. Calendarul complet poate fi consultat pe site-ul ZF, la http://www.zf.ro/document.download. php?ida238.
Datele privind salariul mediu pe economie vor fi publicate intre 3 si 6 ale fiecarei luni, cu exceptia lunii viitoare. Indicatorii cei mai importanti ai fiecarei luni (productia industriala, constructiile, retailul), care ofera o privire de ansamblu pentru mersul economiei luna de luna, vor fi publicati in prima decada a fiecarei luni.
Sondajul efectuat printre manageri, care arata asteptarile privind mersul economiei in urmatoarele trei luni, va fi publicat in ultimele zile ale fiecarei luni. Astfel, 2007 reprezinta al doilea an in care INS lanseaza un calendar cu datele de publicare pentru cele mai importante informatii economice. Incepand cu luna ianuarie, cei de la Statistica au respectat datele de aparitie anuntate, dupa ce anul trecut au aparut necorelari intre data anuntata initial si cea efectiva de publicare.
In acelasi timp, data de publicare a informatiilor statistice a fost fixata pentru a permite diseminarea imediat ce datele sunt disponibile, au mai spus cei de la Statistica.
O alta noutate de la INS o reprezinta publicarea Anuarului Statistic al Romaniei in ultimele zile ale anului trecut, cu aproximativ 3 luni mai devreme decat in alti ani. Reprezentantii INS au declarat pentru ZF ca data de aparitie a anuarului va fi in continuare devansata, in fiecare an, pentru rapiditatea publicarii informatiilor statistice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO