Eveniment

Noul iPod Mini e pregatit pentru piata mondiala

12.07.2004, 00:00 12

O noua versiune a celui mai popular player de muzica digitala din lume, Apple iPod, va fi lansata la nivel mondial peste doua saptamani, dupa ce a avut un mare succes in Statele Unite, anunta BBC News.
Noul player, cu dimensiuni reduse, se numeste "iPod Mini" si contine un hard disc de 4 GB care poate stoca aproximativ 1.000 de melodii simultan. Aparatul, disponibil la un pret de 179 lire sterline, va intra in competitie directa cu dispozitive similare produse de Sony, Rio, Creative sau iRiver.
Lansarea lui iPod Mini a fost amanata cateva luni, pentru ca fabricantul hard discului miniatural, Hitachi, a intarziat cu productia discurilor. Insa in ciuda acestei intarzieri, reprezentantii Apple sunt foarte optimisti.
"Ne asteptam ca cererea sa fie uriasa. Le recomand oamenilor sa se aseze la coada din timp", a spus Greg Joswiak, de la departamentul de marketing al Apple.
Playerul iPod Mini a fost un urias succes in Statele Unite de la lansarea sa in luna februarie, stocurile epuizandu-se rapid, iar site-uri comerciale care il vindeau, precum eBay, experimentand probleme de functionare datorita traficului ridicat.
Specialistii estimeaza ca in acest an fiscal, care se va incheia in septembrie, Apple va ajunge la 3 milioane de playere iPod vandute, si 4 milioane in total, de la lansarea produsului. Apple iPod detine peste 50% din piata globala a playerelor de muzica digitala.



 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO