Eveniment

Noua achiziţie a Apple: Gigantul american va achiziţiona platforma pentru reviste Texture

Noua achiziţie a Apple: Gigantul american va...

Autor: Probe

13.03.2018, 15:53 131

Aplicaţia Texture a fost lansată în 2010, iar în 2016 a obţinut premiul „Best Of” de la echipa editorială App Store.

Un analist mass-media a declarat că achiziţia Texture a fost modul prin care Apple a încercat să liniştească editorii de conţinut, care au fost deranjaţi de lansarea aplicaţiei News în 2015.

La vremea respectivă, editorii de conţinut au precizat că sunt îngrijoraţi de faptul că aplicaţia News ar putea ameninţa categoria de conţinut la care au acces utilizatorii şi ar putea schimba modul în care oamenii cosmumă conţinut jurnalistic.

„Dacă intenţia Apple este de a-i ajuta pe jurnalişti, ar putea să ofere editorilor o respingere a taxei de 30% pe care compania o încasează de la veniturile din App Store. Acest lucru nu ar costa nimic firma şi ar reprezenta un mare ajutor pentru editori”, a declarat Joseph Evans, analist al Enders Analysis, pentru BBC.

Joseph Evans a recunoscut, totuşi, că implicarea Apple ar putea spori interesul pentru serviciu, care ar ajuta editorii să câştige mai mulţi bani.

Apple are deja un serviciu de abonare pentru muzică şi a lansat de curând o nouă platformă de conţinut pentru televiziune, ceea ce a dus la speculaţii că ar putea lansa o platformă rivală pentru Netflix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO