Eveniment

Noroc chior: 500 mil. € pentru Loterie cu doua extrageri 6/49. Cum comentati?

18.06.2009, 00:00 280

Trecerea la o frecventa bisaptamanala a tragerilor Loto 6/49 si Noroc incepand cu data de 2 iulie va aduce Loteriei Romane o crestere de 40% a cifrei de afaceri din acest an, ceea ce ar duce afacerile la peste jumatate de miliard de euro (560 mil. euro).

„Estimarile noastre bazate pe studii de piata au aratat ca aceste trageri bisaptamanale vor duce la o crestere de pana la 40% a cifrei de afaceri din acest an. Ne-am inspirat din masurile luate de loteriile din alte tari, pentru a ne intensifica vanzarile. Anul trecut, am avut o cifra de afaceri de aproximativ 400 de milioane de euro", a declarat pentru ZF presedintele Loteriei Nationale, Gheorghe Benea.
Loteria a facut ultima raportare pe site-ul Ministerului de Finante in 2006, cand inregistra o cifra de afaceri de aproximativ 270 mil. euro si un profit net de circa 35 mil. euro.
Extragerile bisaptamanale vor avea loc in fiecare joi si duminica, iar preturile biletelor vor ramne aceleasi: 4,4 lei pentru jocul Loto 6/49 si 2,4 lei pentru jocul Noroc. In prezent, extragerea Loto „6 din 49" are loc o data pe saptamana, in ziua de duminica.
„In Spania, unde este o populatie dubla fata de cea a Romaniei, cifra de afaceri a loteriei a ajuns la aproximativ 10 miliarde de euro, pentru ca ei au peste 250 de ani de istorie si au un sistem bine pus la punct", a adaugat Benea.
Valoarea premiilor ramane aceeasi, iar procentajul acordat pentru premii va fi proportional cu incasarile. „In perioada cane era potul cel mare, de 8 milioane de euro, numarul de variante jucate n-a depasit 3 milioane", a mai spus Benea.
Ultimul premiu la Loto 6/49, in valoare de peste 11 mil. euro, a fost castigat pe 7 iunie. Benea este presedintele Loteriei din luna februarie a acestui an, dupa ce Adunarea Generala a Actionarilor Companiei Nationale Loteria Romana a hotarat revocarea Lilianei Minca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO