Eveniment

Noi permise de sedere pentru strainii din Romania

09.08.2004, 00:00 67

Autoritatea pentru Straini din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor anunta, printr-un comunicat, faptul ca strainii aflati in Romania care au legitimatii de sedere temporara sau permanenta ori pasapoarte pentru persoane fara cetatenie vor trebui sa-si schimbe aceste documente.
Noul sistem informatic de management al strainilor, adoptat la 1 august de Guvern, prevedere schimbarea formei si continutului permiselor de sedere, precum si cele ale documentelor de calatorie care se elibereaza strainilor.
Potrivit Hotaririi Guvernului numarul 1030, documentele care au fost eliberate strainilor inainte de adoptarea noului sistem informatic, respectiv legitimatia de sedere temporara sau permanenta si pasaportul pentru persoana fara cetatenie, sint valabile astfel: pina la data de 30 septembrie 2004 - pentru strainii ale caror permise de sedere si documente de calatorie au fost eliberate de autoritatile pentru straini din judetele Prahova, Constanta, Iasi, Bihor, Cluj, Dolj, Brasov si Timis - iar pina la 1 martie 2005 expira actele pentru strainii ale caror permise de sedere si documente de calatorie au fost eliberate de Serviciile pentru straini ale Municipiului Bucuresti.
Pentru strainii ale caror permise de sedere si documente de calatorie au fost eliberate de autoritatile din alte judete decit cele mentionate, documentele sint valabile pina la data de 30 septembrie 2005.
Ministerul Administratiei si Internelor anunta ca strainii care si-au stabilit resedinta sau domiciliul pe teritoriul Romaniei au obligatia ca, pina la limita termenelor indicate, sa se adreseze autoritatilor pentru straini pe raza careia locuiesc, pentru a obtine noi permise de sedere.
Tariful unui nou permis de sedere temporara sau permanenta pentru straini este de 3.942.500 de lei, suma care va fi achitata in contul numarul 25110103049500, la una dintre unitatile CEC de pe teritoriul Romaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO