Eveniment

Nistorescu: Sunt fidel, raman la Evenimentul

01.10.2003, 00:00 15



Cornel Nistorescu, directorul cotidianului Evenimentul Zilei, are semne de intrebare privind preluarea ziarului pe care il conduce de catre trustul elvetian Ringier de la actualii proprietari, Gruner und Jahr, divizie a grupului german Bertelsmann, dar spune ca nu intentioneaza sa plece.



"Orice schimbare aduce semne de intrebare," a spus Nistorescu. "Lucrurile nu au cum sa se schimbe in mod esential, daca tranzactia se va incheia. Iar de plecat nu voi pleca, pentru ca eu sunt un om fidel si am un contract cu actionarii germani, care stipuleaza foarte clar obligatiile mele," a spus el.



Ramanerea lui Nistorescu la ziar a fost confirmata si de reprezentantul Bertelsmann in Romania, Thomas Duffert, care a declarat pentru Mediafax ca acesta "are un contract pe termen lung si nu avem nici un motiv sa presupunem ca va pleca."



Presa romaneasca a speculat asupra faptului ca Nistorescu este pe picior de plecare de la ziarul pe care l-a fondat, alaturi de Mihai Carciog si Ion Cristoiu, in 1992. Una din nemultumirile lui Nistorescu ar fi, conform unor informatii, faptul ca nu a fost informat despre negocierile dintre trustul german si cel elvetian.



"In mod cert, m-au informat (n.red. actionarii germani) saptamana trecuta," a spus el, fara a preciza clar daca a aflat despre negocieri cand deja incepusera sau daca acest lucru i-ar fi provocat vreo nemultumire de fond.



Dupa doua zile de tacere, marcate de absenta editorialelor cu care si-a obisnuit cititorii, Nistorescu era inca nehotarat cu privire la data de aparitie a urmatorului sau articol in paginile ziarului.



"Nu am scris, deoarece am fost plecat din tara," a motivat el. "Nu stiu daca astazi (n.red.) o sa scriu, dar incerc. Dupa sapte ani, doua zile de nescris sunt odihnitoare," a adaugat el, intre doua sedinte. Intr-o declaratie ulterioara pentru Mediafax, Nistorescu a afirmat ca tocmai lucra la editorialul de astazi.



Atat presa germana cat si presa romaneasca au informat asupra negocierilor dintre Bertelsmann si Ringier, negocieri care privesc toate tarile din Est, unde trustul german detine ziare.



Nistorescu nu a putut spune cand se va incheia tranzactia. "Nu pot sa estimez cand se va semna, nu mi s-a putut da nici un raspuns. E vorba de negocieri care se refera la toate activele grupului german in Europa de Est si se va incheia un acord de principiu, urmeaza formalitatile pentru fiecare societate in parte, ori asta dureaza foarte-foarte mult," a completat Nistorescu.



Preluarea Evenimentuli zilei de catre Ringier ar insemna cresterea substantiala a cotei de piata a trustului pe segmentul cotidianelor.



Conform unor informatii din piata, in negocierile pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni de la Evenimentul zilei ar fi fost implicat si omul de afaceri Ovidiu Tender, insa acesta a negat ferm zvonurile.



"Nu sunt si n-am fost implicat in nici un fel in negocieri pentru Evenimentul zilei, si nici pentru vreun alt ziar sau televiziune, asa cum si eu am auzit ca au circulat informatii. Toate aceste informatii sunt false," a spus Tender. claudia.covaci@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO