Eveniment

Nicuşor Dan anunţă: Avem o creştere de 25% faţă de anul anterior a folosirii transportului public

Nicuşor Dan anunţă: Avem o creştere de 25% faţă de...

Autor: Gabriel Pecheanu

22.08.2023, 10:45 70

Numărul bucureştenilor care folosesc transportul în comun a crescut cu 25% faţă de anul trecut, spune primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, la recepţia celui de-al 50-lea tramvai Imperio.

„Suntem bucuroşi să anunţăm că suntem la jumătatea contractului de livrare a celor 100 de tramvaie, a venit tramvaiul nr 50, de fapt şi tramvaiul nr 51. Este parte din investiţiile mari pe care le facem în transportul public. După cum ştiţi, până la sfârşitul anului o să vină cele 100 de autobuze electrice şi până la primăvara viitoare cele 100 de troleibuze, parte din ele sunt finanţate din fonduri europene, parte din ele din Fondul de Mediu cu o mică contribuţie din partea Primăriei”, spune Nicuşor Dan.

El a reamintit că recent Consiliul General a votat studiul de fezabilitate pentru alte 250 de tramvaie.

„După ce le vom avea şi pe aceste 250, vom avea flota completă de tramvaie noi şi cu costuri de mentenanţă mult mai mici. Suntem în faţa finală a evaluării pentru cei 30 de km de modernizare de linie de tramvai, undeva în trei săptămâni din momentul ăsta o să semnăm contractele pentru proiectare şi execuţie. Sunt eforturi pe care le facem pentru a îmbunătăţi transportul public şi sunt foarte bucuros că bucureştenii înţeleg asta şi încep să folosească transportul public, avem o creştere de 25% faţă de anul anterior a folosirii transportului public”, adaugă Dan.

La rândul său, viceprimarul general Stelian Bujduveanu afirmă că cea mai mare problemă cu care se confruntă bucureştenii este cea legată de trafic.

„De aceea mare parte a activităţii noastre, administraţia, Consiliului General actual, a fost în strânsă legătură cu această problemă şi a găsi o soluţie. Cea mai bună soluţie a fost aceea de a schimba flota. Nu poţi avea un transport public modern, digital, dacă nu investeşti fonduri europene, buget propriu şi asta am făcut. Suntem la jumătate contractului, am atins borna de 50 de tramvaie noi, veţi vedea o îmbunătăţire până la finalul anului viitor semnificativă în transportul comun”, spune Bujduveanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO