Eveniment

Munca de oriunde – un instrument pentru atragerea şi menţinerea angajaţilor. Până unde merg companiile cu flexibilitatea în lupta pentru talente

Conferinţei ZF/KPMG în România „Piaţa muncii – cum îşi pot păstra companiile flexibilitatea, continuând să fie productive“.

Autor: Ramona Cornea

03.07.2023, 19:00 1036

♦ „O componentă benefică la munca de oriunde este că angajatorii care se confruntă cu provocări în a reuşi să recruteze angajaţi ar avea posibilitatea să exploreze pieţe ale muncii diferite de cele tradiţionale“ ♦ „Sunt deja suficiente studii care arată că în cazul angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea de oriunde a existat o creştere a productivităţii raportat la perioada în care angajatul îşi desfăşoară activitatea dintr-un loc fix“ ♦ „De când a început pandemia, am încercat munca remote în mai multe ţări din lume, este unul dintre cele mai bune lucruri, dacă nu singurul, derivate ca urmare a crizei sanitare“.

Pandemia şi lupta pentru cei mai buni angajaţi au dus la apariţia tot mai multor beneficii ce ţin de flexibilitate pentru angajaţi în ultimii ani. Unul dintre aceste beneficii este munca de oriunde, un concept ce presupune că angajaţii unei companii pot munci de acasă, de la mare, de la munte sau din străinătate.

Mădălina Racoviţan, partener şi lider al departamentului People Services din cadrul KPMG în România, subliniază că trecem printr-o perioadă de tranziţie către o flexibilizare a relaţiilor de muncă, care poate este fără precedent pentru lumea cu care angajatorii şi angajaţii sunt obişnuiţi.

„Vorbim despre flexibilizarea muncii din două perspective: cea a locului şi cea a timpului. Vorbim despre acest concept al muncii de oriunde în care vedem din ce în ce mai mult în organizaţii şi din partea angajaţilor, cât şi a angajatorilor că îşi pun problema în ce măsură există posibilitatea de a lucra în afara graniţelor ţării pentru angajatorul din ţara ta de origine“, a spus ea în cadrul conferinţei ZF/KPMG în România „Piaţa muncii – cum îşi pot păstra companiile flexibilitatea, continuând să fie productive“.

În plus, ea crede că un aspect pozitiv al muncii de oriunde este şi acela că angajatorii care au probleme în recrutare ar putea să intre pe pieţe ale muncii unde înainte nu aveau acces.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO