Eveniment

Moscova - afaceri imobiliare bune, dar riscante

26.01.2005, 00:00 20



Moscova ocupa al doilea loc in clasamentul oraselor cu cele mai profitabile afaceri imobiliare, insa aceasta pozitie nu mai este valabila daca se iau in calcul factorii de risc asociati investitiilor, conform unui studiu realizat de Urban Land Institute si PricewaterhouseCoopers, citat de The Moscow Times.



Fata de anul trecut, cand Moscova, Praga, Budapesta si Varsovia ocupau primele pozitii in clasament, anul acesta, cifrele au fos ajustate cu un coeficient de risc, refectand o situatie complet diferita.



Moscova, anul trecut pe prima pozitie, ocupa in prezent pozitia 21. Praga, pozitia a doua in studiul din 2004 se claseaza pe locul 15, asemanator si Budapesta (locul 19) si Varsovia (de pe 6 pe pozitia 20).



Acum, pe primele locuri se situeaza orase mai putin profitabile dar cu risc foarte mic al afacerii, precum Paris, Milano si Londra. Totusi, Moscova se afla inca inaintea Atenei, Berlinului si Amsterdamului.



Moscova, desi pe locul 27, in termeni de risc, se afla pe locul doi in clasamentul separat al rentabilitatii investitiilor imobilare, surclasata doar de Istanbul. Capitala Rusiei inregistreaza o cerere puternica pentru case, hoteluri si magazine in timp ce sectorul constructiilor industriale "este pe cale de a exploda".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO