Eveniment

Monica Pop, Spitalul de Urgenţe Oftalmologice: Este primul an când nu am avut niciun pacient rănit de petarde

Monica Pop, Spitalul de Urgenţe Oftalmologice: Este...
30.12.2013, 13:43 300

Medicul Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti spune că este pentru primul an în care la camera de gardă a spitalului nu s-a prezentat niciun pacient cu leziuni provocate de explozia materialelor pirotehnice, petarde, pocnitori, artificii, care sunt comercializate, de regulă, în perioada sărbătorilor de iarnă.

«Precizăm că în alţi ani, până la apariţia legii şi până la derularea campaniilor de informare în mass-media, în această perioada a anului se prezentau sute de pacienţi, unii cu leziuni foarte grave sau chiar cu pierderea vederii ca urmare a acestor accidente », a adăugat Monica Pop.

Potrivit Mediafax, poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au făcut, în perioada 2-28 decembrie, zeci de controale şi percheziţii în Bucureşti, în urma cărora au descoperit peste 800.000 de obiecte pirotehnice interzise la deţinere. Poliţiştii bucureşteni au început urmărirea penală faţă de 85 de persoane, pentru efectuarea de operaţiuni, fără drept, cu articole pirotehnice, au fost constatate 77 de infracţiuni şi au fost confiscate peste 800.000 de obiecte pirotehnice.

Potrivit Mediafax, care citează date ale Poliţiei Române, în 2005, când articolele pirotehnice din clasa a II-a se comercializau "la liber", în perioada sărbătorilor de iarnă, la nivel naţional, au fost înregistrate peste 350 de răniri şi un deces cauzate de folosirea necorespunzătoare a acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO