Eveniment

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Sistemul nu a fost pregătit pentru trecerea imediată la învăţarea online. Educaţia românească are probleme, multe dintre ele structurale

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Sistemul nu a fost...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

25.05.2020, 17:27 373

Ministerul Educaţiei, Monica Anisie, a spus, luni, în timpul dezbaterii moţiunii simple depusă împotriva sa, că sistemul nu a fost pregătit pentru trecerea imediată la învăţarea online, dar că nu poate fi acuzată ea de acest lucru.

”În ceea ce priveşte continuarea procesului de educaţie, deciziile pe care le-am luat au fost mereu în concordanţă cu situaţia epidemiologică, pornind de la realităţile sistemului, un sistem care nu a fost pregătit pentru trecerea imediată la învăţarea online, lucru pentru care nu voi arăta cu degetul în urmă, dar pentru care nici nu pot fi acuzată.Am lucrat din primul moment la elaborarea unor scenarii realiste privind continuarea procesului educaţional şi a susţinerii examenelor naţionale îttr-un context cu foarte multe variabile”, a declarat Monica Anisie.

Ea a mai spus că educaţia românească ”are probleme, multe dintre ele structurale”, care ţin de modul cum a fost administrată până acum.

”Sunt de acord, că şcoala românească nu este o şcoală care să ajute copilul sau tânărul, sunt ministru de aproape şapte luni. Aş fi putut eu să rezolv în şapte luni ce nu au reuşit miniştrii dvs în toţi aceşti ani de mandat? Nu trebuie să îmi răspundeţi, apreciez dacă vă răspundeţi singuri în tăcere. (...) Câţi dintre dumneavoastră aţi fi putut face atât cât am relizat eu într-un timp atât de scurt? Vorbind despre şcoala de acasă, dumneavoastră o numit circ şi haos. Independent de voinţa noastră învatamantul onine e alternativa pe care o putem avea în aceste vremuri. De ce oare şcoala româneasca nu a fost pregatită pentru şcoala online? Vă garantez că altele ar fi fost premizele dacă fiecare elev din România ar fi dispus de o tabletă. Guvernul a alocat 150 de milioane de lei pentru achiziţionarea de dispozitive electronice. De atâtea ori aţi vorbit despre aceşti copii din mediile dezavantajate. Unde sunt faptele din guvernările dumneavoastră? Vă răspund - nicăieri. Altfel nu eram astăzi aici, în această situaţie”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Deputaţii dezbat moţiunea simplă depusă de ProRomânia şi PSD împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie, "Pas cu pas, am ajuns în colaps educaţional, PNL a creat o Românie needucată".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO