Eveniment

Mironescu şi alţi trei acuzaţi în dosarul afacerilor din Portul Constanţa, eliberaţi din arest

Mironescu şi alţi trei acuzaţi în dosarul afacerilor din Portul Constanţa, eliberaţi din arest

Autor: Mediafax

22.06.2011, 09:15 232

Fostul secretar general în MAI, Laurenţiu Mironescu şi altetrei persoane acuzate în dosarul afacerilor ilegale din PortulConstanţa vor fi cercetaţi în libertate, după ce completul de cincijudecători al ÎCCJ a admis recursurile acestora împotrivaprelungirii arestării preventive.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie a admis recursurile făcute de Laurenţiu Mironescu - fostsecretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor,Liviu Bratu - adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa SudAgigea, Adrian Pătraşcu - ofiţer de poliţie, comandant al "Grupuluide nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General al Poliţieide Frontieră şi Corneliu Păun, împotriva deciziei de sâmbătă aSecţiei penale a instanţei supreme prin care măsura arestuluipreventiv în cazul acestora s-a prelungit cu 30 de zile.

Cei patru vor fi puşi în libertate în noaptea de miercuri sprejoi, când expiră perioada de arest preventiv, astfel cum a foststabilită conform ultimei decizii de prelungiure a mandatului.

Instanţa supremă a decis, sâmbătă, ca cele 28 de persoane din"gruparea Mironescu" să rămână în continuare în arest, admiţândpropunerea procurorilor anticorupţie de prelungire cu 30 de zile amandatelor emise pe numele acestora în dosarul privind importurilenelegale din Portul Constanţa.

În acest dosar sunt cercetate de procurorii anticorupţie 30 depersoane , dintre care 28 au fost arestate şi una a primit mandatde arestare în lipsă. Citiţi mai mult despre acuzaţii aliberaţi din arest în dosarul afacerilor din PortulConstanţa pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO