Eveniment

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, la conferinţa Puterea Inovării: Coeziunea geografică şi inovaţia prin digitalizare sunt cei doi piloni pentru noul model strategic economic şi social românesc

Mircea Geoană: Nu nivelul taxelor este cel care reflectă un anume contract social, ci importanţa şi calitatea acestor politici şi servicii publice, reflectate ca norme şi valori în societate.

Mircea Geoană: Nu nivelul taxelor este cel care reflectă un anume contract social, ci importanţa şi calitatea acestor politici şi servicii publice, reflectate ca norme şi valori în societate.

Autor: Ana Preda

20.10.2023, 00:05 124

Dezvoltarea urbanului mic şi a ruralului din ţară, respectiv încurajarea inovării prin digitalizare, vor fi pilonii pentru un nou model strategic de dezvoltare economică şi socială a României, a spus astăzi Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO la forumul „Puterea Inovării - Reclădind încrederea, imaginăm viitorul”, susţinut în Bucureşti. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Proiectul România 2030, un ONG care îşi propune să găsească resurse şi mijloace pentru ca România să păşească în rândul ţărilor dezvoltate ale lumii.

„Într-o prima etapă, ceea ce ne putem propune este ca măcar un stat care merge şi care îşi alege cu cap politicile economice şi sociale, pe care le îmbrăţişează ca priorităţi”, a susţinut Mircea Geoană.

Modelul de dezvoltare al României lasă însă de dorit. Secretarul NATO susţine că avem nevoie de un nou model, având în vedere că tiparul economic de astăzi, cu 70% din PIB produs de primele 12 mari oraşe ale ţării, şi-a atins limita de creştere. Ţelul este de a întări economia prin transformarea politicii şi societăţii româneşti în aşa fel încât urmarea să genereze locuri de muncă pentru viitoarele generaţii: „Nu nivelul taxelor este cel care reflectă un anume contract social, ci importanţa şi calitatea acestor politici şi servicii publice, reflectate ca norme şi valori în societate”, a spus Mircea Geoană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO