Eveniment

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila: Pacienţii români nu au culoare politică! Ministerul Sănătăţii nu a pierdut niciun obiectiv

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila: Pacienţii...

Autor: Andreea Tobias

10.09.2023, 18:22 37

Pacienţii români nu au culoare politică. Ministerul Sănătăţii nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanţat din PNRR, spune ministrul Alexandru Rafila. 

La începutul anului 2023, Comisia Europeană a solicitat României reducerea bugetului alocat prin PNRR. Ministerul Sănătăţii, la fel ca alte ministere beneficiare (Ministerul Mediului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Energiei şi Ministerul Transporturilor), a trebuit să reducă fondurile alocate programului conform solicitării, fără a pune în pericol vreun obiectiv de investiţii din sănătate, scrie ministrul pe Facebook.

Potrivit acestuia, a rămas integrală finanţarea din PNRR pentru proiectele destinate reducerii infecţiilor în spitale, pentru dotarea şi extinderea secţiilor de ATI nou-născuţi, pentru reabilitarea şi dotarea ambulatoriilor de specialitate, pentru construcţia centrelor comunitare integrate.

„Toate spitalele aprobate pentru finanţare de Ministerul Sănătăţii, indiferent de judeţul sau oraşul în care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, şi câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii! Se pare că produce îngrijorare ceea ce spunem de mai mult timp, cu bună-credinţă şi curaj: Toleranţă ZERO pentru cei care vor să risipească şi să fraudeze fondurile din PNRR şi din alte programe internaţionale”, adaugă Rafila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO