Eveniment

Ministrul Muncii despre majorarea salariului minim la 3.000 de lei: Noi ne dorim să intre în vigoare de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii despre majorarea salariului minim la...

Autor: Gabriel Pecheanu

15.11.2022, 15:16 356

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că intenţia sa este ca majorarea salariului brut minim pe economie la 3.000 de lei să fie introdusă cu data de 1 ianuarie 2023: „Sperăm să avem şi o decizie pentru a putea trece la etapa următoare şi anume testul IMM şi transparenţa decizională”.

„Cred foarte mult în dialogul social. (..) Mâine (miercuri-n.r.), în Consiliul Tripartid avem ca unic subiect salariul minim brut garantat în plată. Sperăm să avem şi o decizie pentru a putea trece la etapa următoare şi anume testul IMM şi transparenţa decizională”, a spus ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim de la 1 ianuarie la 3.000 de lei.

El aminteşte că de la jumătatea anului 2022 a fost introdusă posibilitatea ca firmele să majoreze salariul minim cu 200 de lei, statul nu percepe nicio taxă.

„Până acum a fost la decizia angajatorului, acum ne dorim să o introducem în cei 3.000 de lei şi să continuăm această practică şi anume să nu îi taxăm”, a mai spus Budăi.

Întrebat dacă este posibilă introducerea unui nou prag de 200 de lei fără a fi impozitaţi, Budăi a afirmat: „Când porneşti un dialog, iei în calcul toate variantele. (..) Toate variantele sunt pe masă, însă noi ne dorim ca acest salariul minim să intre în vigoare de la 1 ianuarie”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO