Eveniment

Ministrul Fondurilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu: România este pe locul doi în ceea ce priveşte valoarea nominală a absorbţiei de fonduri europene

Ministrul Fondurilor şi Proiectelor Europene, Adrian...

Autor: Petru Mazilu

16.02.2024, 09:16 154

Ministrul Fondurilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, susţine că România este pe locul doi în ceea ce priveşte valoarea nominală a absorbţiei de fonduri europene.

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook.

„România a ajuns pe locul 2 în Uniunea Europeană din perspectiva valorii nominale a absorbţiei de fonduri europene pe programele din Politica de Coeziune 2014-2020”, a transmis Câciu.

Potrivit ministrului român, România a primit peste 23,112 miliarde euro din sumele solicitate Comisiei Europene pentru exercitiul financiar 2014-2020, ajungând la un procent de 96%.

În prezent sunt transmise spre rambursare Comisiei Europene declaratii de cheltuieli pentru alte 600 milioane euro, iar pentru luna martie se estimează transmiterea de declaratii de cheltuieli în valoare de 600 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO