Eveniment

Ministrul Finaţelor anunţă o nouă rectificare bugetară. Bugetul pe 2021 va fi făcut de următorul Guvern

Ministrul Finaţelor anunţă o nouă rectificare...

Autor: Dorin Oancea

30.09.2020, 14:16 715

Până la finele anului Guvernul va mai efectua o rectificare bugetară, a anunţat miercuri ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

„Mă uit la execuţia bugetară şi aşa cum sunt lucrurile acum va mai fi nevoie de o rectificare bugetară până la finalul anului”, a spus ministrul. „Bugetul va fi aprobat de Guvernul următor, în baza actualei legislaţii”, a mai spus Cîţu, ca răspuns la întrebările legate de evoluţiile pensiilor, salariilor bugetare şi alocaţiilor pentru copii.

Ministrul spune că în condiţiile în care Guveernul îşi doreşte o consolidare fiscală, se aşteaptă ca agenţiaS&P să menţină actualul rating al ţării cu o perspectivă stabilă. „Mă aştept să treacă la perspectivă stabilă. O să vadă că ne dorim consolidare fiscală”, a spus ministrul.

Guvenrul a efectuat o rectificare bugetară la jumătatea lunii august.

În decembrie 2019 agenţia de rating Standard & Poor's a revizuit perspectiva ratingului României la negativă, menţinând actualele ratinguri - BBB-/A-3. Următoarea reviziure este programată pentru luna decembrie a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO