Eveniment

Ministrul Finanţelor: Nu sunt de acord ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi beneficii suplimentare

Autor: Cosmin Pirv

11.08.2023, 13:34 70

Nu sunt de acord ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere, a transmis ministrul Finanţelor Marcel Boloş, aflat vineri în vizită la două trezorerii din Capitală.

Marcel Boloş spune, într-o postare pe Facebook, că a ajuns vineri la două trezorerii din Bucureşti.

„În câteva minute holul s-a umplut de oameni, cu care am reuşit să stau de vorbă. Am putut să mă aflu în mijlocul lor şi să văd cum lucrează, să înţeleg provocările cu care se confruntă şi să împărtăşim câteva zâmbete pe parcurs”, scrie ministrul.

Acesta i-a asigurat că toţi îşi primesc salariile şi că niciunul nu va trebui să dea examen pentru a-şi păstra postul.

„Două aspecte au fost de mare interes şi am vrut să fie clare:
1. Toţi îşi primesc salariile şi nu vor fi probleme cu plăţile.
2. Niciun angajat nu va fi în situaţia să dea examen pentru a-şi păstra postul.
Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord şi pe care îl voi susţine în continuare este ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere”, susţine Boloş.

El este convins însă că este necesară reducerea de cheltuieli.

„Ei, fiind inima financiară a ţării, ştiu mai bine decât orice altă instituţie cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli şi încadrarea în deficitul bugetar asumat”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Angajaţii de la direcţiile financiare din mai multe judeţe din ţară protestează, vineri, nemulţumiţi de proiectul Ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO