Eveniment

Miniştrii au decis: Restricţiile anti-COVID rămân în vigoare în Italia pe timp de week-end. În timpul săptămânii acestea se vor diminua

Miniştrii au decis: Restricţiile anti-COVID rămân în...

Autor: Andreea Tobias

05.01.2021, 11:40 55

Miniştrii italieni au decis să menţină restricţii în acest weekend pentru a încetini infecţiile cu coronavirus, dar au acceptat să le relaxeze în timpul săptămânii.

Italienii au petrecut o mare parte a Crăciunului şi a Anului Nou acasă. Oamenilor li s-a permis să iasă din case doar pentru muncă, sănătate şi urgenţe sau pentru scurte excursii.

Aceste reguli vor expira joi, iar miniştrii au convenit, într-o reuniune de luni seara, să se revină la vechiul sistem pe trei niveluri, care permite aplicarea unor măsuri diferite în regiuni.

Însă, toate barurile şi restaurantele din Italia vor trebui să închidă în acest weekend, călătoriile dintre oraşe fiind reduse la minim, scrie Reuters.

Guvernul a decis, de asemenea, să amâne redeschiderea de joi a liceelor ​​la jumătate din capacitate până luni. Unele regiuni, inclusiv nordul regiunii Veneto, au decis să amâne redeschiderea şcolilor până pe 31 ianuarie.

Decretul guvernului a extins, de asemenea, până la 15 ianuarie, interdicţia de circulaţie între cele 20 de regiuni ale Italiei, călătoria fiind permisă numai pentru muncă, sănătate sau situaţii de urgenţă.

Numărul cazurilor zilnice a scăzut de la un maxim de aproximativ 40.000 la mijlocul lunii noiembrie la mult sub 20.000, însă foarte mulţi oameni au murit.

Italia, prima ţară occidentală care a fost lovită de COVID-19, a raportat aproape 76.000 de decese din februarie, fiind pe locul cinci în lume.

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii a respins redeschiderea staţiunilor de schi până la 18 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO